Group Info

Gratis Film på Nätet Swefilm

Inte så med "Miss Peregrines hem för besynnerliga barn" som är regissörens bästa film på åratal. Ransom Riggs succéroman från 2011 är helt enkelt perfekt sagostoff för Burtons watch movies download visuella fantasi, och han gör det mesta av denna historia som blandar ingredienser från "X-Men", "Harry Potter", "Familjen Addams", steampunkgenren, och – ja, faktiskt – "Måndag hela veckan".

Berättelsen handlar om den amerikanske tonåringen Jake (Asa Butterfield) som under traumatiska former ser sin älskade farfar (Terence Stamp) dö. För sorgearbetets skull rekommenderar ungdomspsykologen att Jake och hans far gör en resa till den gudsförgätna ö utanför Wales kust där farfadern växte upp på ett barnhem. Barnhemmet visar sig vara nedlagt sedan länge – bombat under andra världskriget – men så finner Jake en lucka i tiden och reser tillbaka till 1943. Där möter han den piprökande barnhemsföreståndaren Miss Peregrine (Eva Green) och hennes inneboende barn som alla besitter övernaturliga krafter – bland annat osynlighet, flygförmåga och stålstyrka. Det är ett litet gäng watch movies streaming online superhjältar i bomullsklänningar och tweed, istället för trikåer och mantlar, och likt Marvelhjältarna X-Men är de alla excentriska utbölingar som tyr sig till varandra.

Precis som "X-Men" kan "Miss Peregrines hem för besynnerliga barn" läsas som ett försvarstal för de annorlunda och utstötta, och i bakgrunden antyds hotet från Hitlertyskland – inte bara bokstavligt i form av bombplan, utan även bildligt i gestalt av dramats skurk Dr Barron (Samuel L Jackson), som likt en doktor Mengele vill åt kroppar för experiment, och för att föda sina monster. En mer ofarlig fiende är den fyrkantiga fantasilösheten, representerad av Jakes pappa som är blind för sonens dragning till barnhemmet.

Users

Newsfeed

  • Swefilmer created new group
    Gratis Film på Nätet Swefilm
    Inte så med "Miss Peregrines hem för besynnerliga barn" som är regissörens bästa film på åratal. Ransom Riggs succéroman från 2011 är helt enkelt ...